dimarts, 9 d’octubre del 2012

La cabra i els catalans!

Famosa figura, de pas alegre i pèl enllustrat. Barret cenyit i mantell sobre el llom. La figura que més m'agrada de la desfilada militar del 12 d'octubre. La gran, immensa, inigualable cabra de la Legió. Ells, amb la camisa oberta, mostrant l'avellutat pit, porten un pas diferent a la resta, amb un toc de ball, un saltiró que resulta graciós. Ella els marca el pas amb altivesa, mirant al públic, sabent-se la protagonista.
Aquest any molt pocs volen celebrar el dia de la patrona de la Guàrdia Civil i de les forces armades del gloriós exèrcit espanyol, aquell exèrcit que només ha guanyat una guerra, la Guerra Civil espanyola. També cal afegir que són les festes de Saragossa, la pilarica, festes que aixequen passions als aragonesos. També se celebra que Cristòfol Colom, un dels catalans més reconeguts al món, no per ser català sinó per ser el descobridor d'Amèrica. Tot i que després va i resulta que Amèrica la va descobrir un italià anomenat Americo Vespucci, que d'aquí ve el nom del continent. I llavors s'entén que Colom va trobar Colòmbia, però no tot el continent perquè sinó tot el continent es diria Colòmbia i només un país es diria Amèrica. Bé, que se celebra el descobriment del Nou Continent, el desembarcament dels colons i, el més important, l'arribada del cacau i la patata!

Però aquest any els catalans no estan disposats a participar de totes aquestes celebracions. Molts no les entenen com a pròpies, i per tant no en volen formar part. El CAP de Sarrià de Ter no tancarà. L'IES La Llauna de Badalona tampoc. I la llista continua. Potser no és molt extensa, però diu molt d'aquest país que els ciutadans estiguin disposats de saltar-se un dia de festa perquè no el veuen com a tal.
Molts no s'adonen de la gravetat de la qüestió però podem estar davant de l'última festa de les forces armades. I és que si, tal com es pregona, Catalunya no ha de tenir exèrcit quan sigui independent, podem estar parlant que aquesta festa desapareixerà.
La qüestió no és si divendres s'ha de fer festa o s'ha de treballar. La qüestió és, si fem festa divendres, a quin dia passem el festiu. La clau és que ha de ser una festivitat catalana, nostra. Jo proposo unes alternatives:

1) Podria ser el 18 de gener, dia en què va néixer Pep Guardiola.
2) Una altra opció és el 18 de desembre, una altra derrota del país, el dia que Pere Navarro va sortir escollit com a líder del PSC.
3) I per últim, la data que jo crec més apropiada, el 3 de maig, l'emissió de l'últim capítol de Nissaga de poder.

Entre aquestes tres dates, descomptant que els socialistes estaran en contra de totes, podem dir que el país triarà en massa el 3 de maig. Ara sí que la gent ja pot treballar tranquil·la el divendres, perquè ja tenim un  festiu substitut.

Tot i que si es pensa bé, i es llegeix alguns dels llibres del reconegut historiador Jordi Alsina Bilbeny, podríem pensar que fer festa el 12 d'octubre tampoc és tan eixelebrat. Si Colom, com defensa Bilbeny, era català, i el 12 d'octubre va ser el dia que va descobrir Amèrica, podríem dir que estem davant del major descobriment perpetuat pels catalans, després de la invenció del Xupa Xups. Així doncs, potser els que haurien de deixar de celebrar el 12 d'octubre són els espanyols, perquè estarien celebrant un dels majors èxits dut a terme pels catalans, o com a mínim, capitanejat per un dels nostres.

Tot i que ben mirat, darrerament els espanyols s'estan fent un fart de celebrar èxits duts a terme per catalans, o és que no celebren com bojos els triomfs de la 'roja'? Au va, #nofotem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada